Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Niels Krause-Kjær

niels karuse-kjr

 

Niels Krause-Kjær er født 23. marts 1963 på et landbrug ved Hovedgård. Han bor i Skåde ved Århus og er gift med journalist Mette Korsgaard med hvem han har to børn, Peter og Marie.

Efter at have færdiggjort sin uddannelse som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1990, var han frem til 1997 journalist på Morgenavisen Jyllands-Posten. I 1997-1998 var han pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe, i første omgang under Per Stig Møllers periode som politisk leder. Fra 1998 var han lektor i politisk journalist på Danmarks Journalisthøjskole inden han i 2004-2005 var institutleder på Institut for Journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

Niels Krause-Kjær debuterede i 2000 med romanen ’Kongekabale’, der i 2004 blev filmatiseret som en politisk thriller med Anders W. Berthelsen og Søren Pilmark i hovedrollerne. Filmen modtog bl.a. en Bodil som årets bedste film. I 2004 udkom hans 2. roman, ’Tilskueren’ - ligeledes en politisk thriller. Niels Krause-Kjær har derudover skrevet fagbogen ’Den politiske landsby’ (2003), bogen ’Man har et standpunkt’ (2008) om dansk politik gennem et halvt århundrede samt ’Løkke - en biografi om statsministeren’ (2009).

Niels Krause-Kjær har siden 2006 været vært på det ugentlige radioprogram ”Krause på Tværs” på DR P1 og er tilknyttet Berlingske Tidende som kommentator.

 

Niels Krause-Kjær, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. , www.nielskrause.dk

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: