Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Anna Grue

anna grue

 

Anna Grue, 1957:

Noget for Noget (2005), Det taler vi ikke om (2006), Dybt at Falde (2007), Judaskysset (2008) og Kunsten og Dø (2009).

 

Da jeg var ni-ti år gammel, mødte jeg en dame, der havde samtlige Agatha Christie-krimier. Jeg var øjeblikkeligt fanget ind af de sorthvide forsidefotos: En handske, et reb, en blodplettet kniv … Jeg fik lov at låne så mange, jeg kunne bære – og fra det sekund var jeg solgt!

Det er stadig den engelske tradition, som siger mig mest, når jeg vælger krimier til eget forbrug. Hellere en giftflaske i butlerens pantry end et atomvåben i det lokale narkokartel. De nulevende idoler er således Ruth Rendell, P.D. James og Peter Robinson.

Mine to første romaner er nærmest en mellemting mellem chicklit og psykologiske thrillere, men i serien med den skaldede detektiv, Dan Sommerdahl, leger jeg i noget højere grad med den traditionelle, engelskinspirerede krimiform.

Mit ærinde er ikke at kæmpe politiske kampe eller aflægge korrekte rapporter om politiets og retsvæsenets arbejde. Jeg går op i de psykologiske sandheder – ikke nødvendigvis de tekniske. Sagt med andre ord: Jeg vil have mulighed for at lyve så meget, jeg vil, uden at støde læserens egen forhåndsviden. Derfor er min detektiv en amatør, og derfor er rammen en fiktiv by.

Uddrag af bøgerne, anmeldelser osv kan læses på www.annagrue.dk.

Anna Grue, Samosvej 8, 2300 København S
Tlf. 23239372
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: