Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Elsebet Egholm

elsebeth egholm

 

Elsebeth Egholm:

Jeg er født i Nyborg men har boet det meste af mit liv i Århus – når jeg ikke lige har arbejdet som journalist i København eller free lancet og skrevet fiktion fra den lille maltesiske ø, Gozo. 

Det er min mormors skyld, at jeg blev bidt af krimier. Hun hentede dem hjem fra biblioteket til sig selv – og jeg åd dem råt. ’Den skal du læse,’ sagde hun om en bog, hun kunne lide: ’Den har det hele. Den har mord, kærlighed, sex, spænding. Der sker noget hele tiden.’ Min store heltinde var Harriet Vane i Peter Whimsey-bøgerne. Senere hen var det V.I. Warshawski i Sara Paretskys bøger.

Min mormor ville have kunnet lide Dicte Svendsen-serien, tror jeg. Der er nu seks bøger om den kantede, århusianske journalist, der opklarer drab i det østjyske. Dicte bor i mit eget hus på landet, hun har min hund, og hun har min journalistuddannelse. Derudover er vi meget forskellige. Hun er for eksempel meget mere modig end jeg. Og langt mere kompliceret.

Selv nyder jeg et roligt liv med kæreste, tre bonusdrenge, hund og kat, familie og venner i omegnen af Århus. Det giver en god baggrund for at dykke ned i drabet og drabets psykologi.

 

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: