Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Gunhild Agger

gunhild agger
 

 

Jeg har læst krimier i mange år og er nogenlunde velorienteret i dens traditioner. I min disputats Dansk tv-drama – arvesølv og underholdning (2005) tog jeg de vigtigste danske genretraditioner op og gjorde rede for dem historisk og aktuelt – her under den danske tv-krimi. Sammen med kolleger fra andre danske universiteter fik jeg støtte fra Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation til et samlet projekt i perioden 2007-10 om Krimi og kriminaljournalistik i Skandinavien.

 

Baggrunden for projektet er, at kriminalfiktion og kriminaljournalistik spiller en stor rolle for mange mennesker – både som kilde til spændende underholdning og som anledning til diskussioner og afprøvning af holdninger. Også for byer og regioner spiller kriminalfiktion en rolle, som vi kan se ikke bare i Oxford, men også i Ystad. I Skandinavien har krimien fået en opblomstring gennem de seneste år: Der skrives flere, der er flere slags at vælge imellem - fra femikrimier til den historiske krimi og mange andre – og de sælger godt, så der er også et publikum til dem. Krimier udkommer i mange medier, der gensidigt understøtter hinanden. Endelig ligger der ofte journalistisk om forbrydelser bag både historiske og aktuelle krimier. Disse forhold fokuserer vi på i projektet.

 

Følgende forskere indgår i projektet: Karen Klitgaard Povlsen og Anne Marit Waade (Aarhus Universitet), Ulrik Lehrmann (Syddansk Universitet), Kjetil Sandvik (Københavns Universitet), Kim Toft Hansen og Peter Kirkegaard (Aalborg Universitet).

 

E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: