Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Priser 2017

ÅRETS PRISER 2017

 

Palle Rosenkrantz Prisen (bedste krimi/spænding i 2016) går til:

Yrsa Sigurdardottir for DNA (Lindhardt og Ringhof).
Om handlingen: En kvinde myrdes brutalt, og kvindens lille datter, der gemmer sig under sengen, er det eneste spor som kriminalassistent Huldar har at gå efter. Kort efter myrdes en anden kvinde og politiet får travlt.

Lars Kjædegaard

Harald Mogensen Prisen (bedste danske krimi/spænding i 2016) går til:

Lars Kjædegaard for Det der er værre (Rosinante). Det er niende bog i serien om Anita Hvid og Thor Belling. En kvinde tilstår på dødslejet et ti år gammelt mord, en anden har tilstået og er dømt for. Hvorfor løj han, og hvad truer ham efter løsladelsen?

Nina von Staffeldt

Årets debutantdiplom 2016 går til:

Nina von Staffeldt for Frosne beviser (milik publishing). En mærkelig virus hærger den vestgrønlandske by Sisimiut. Sika Haslund er vendt hjem til Nuuk og ansat som kommunikationskonsulent. Nu hvirvles hun ind i både damage control og afsløringen af fortidens synder.

Rebekka Andreasen

Anton Koch-diplomet: gives til en person som med entusiasme, engagement og bred faglighed har beskæftiget sig med kriminallitteraturens specifikke spilleregler, stil og sprog.

Diplomet går til Rebekka Andreasen, journalist og blogger på vildmedkrimi.dk

Diplom til:

Susanne Bier for Natportieren.

 

Yrsa Sigurdardottir, Lars Kjædegaard, Nina von Staffeldt og Rebekka Andreasen modtager priser og diplomer til Krimimessen i Horsens lørdag den 1. april kl. 13.15

 

Juryen består af : Mette Bentholm, Vibeke Johansen, Bo Tao Michaëlis, Bo Bjørnvig, Jannik Lunn og Henrik Palle.

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: