Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Program for Krimimessen 2015 er klar!

Besøg fra ind- og udland

Programmet for Krimimessen 2015 er nu offenliggjort. Det er et større program end nogensinde, og der er noget at finde for enhver krimielsker. Mere end 100 forfattere og foredragsholdere deltager i messen, der foregår i det nedlagte Statsfængsel i Horsens. Blandt gæsterne fra udlandet er Håkan Nesser (SE), Tove Alsterdal (SE), Ann Cleves (UK) og Sascha Arango (DE). Der er naturligvis også besøg af aktuelle danske forfattere, såsom Jesper Stein, Michael Katz Krefeld, Jussi Adler-Olsen og mange flere.

 

Detektiver

Årets tema er "detektiver". Temaet vi bl.a. udmønte sig i foredrag om Sherlock Holmes (af Palle Schantz Lauridsen), om moderne privatdetektivers arbejde (af Uffe Bodeholt og Isabelle Ologelul fra UIP Consult ApS Privat efterforskning) og om kvindelige detektiver fra Miss Marple til Lisbeth Salander (af Kerstin Bergman).

Desuden får messen besøg af Sophie Hannah (UK), der har skrevet "Monogram-mordene" - et helt nyt Hercule Poirot-mysterium.

 

Prisuddeling og andre aktiviteter

Som altid uddeler Det Danske Kriminalakademi priser lørdag kl. 13. Det drejer sig om Harald Mogensen-prisen for bedste danske spændingsroman/krimi - vinderen er samtidig den danske kandidat til den skandinaviske krimipris, Glasnøglen - og om Palle Rosenkrantz-prisen for bedste spændingsroman/krimi udgivet på dansk. Desuden uddeler Akademiet en række diplomer.

Prismodtagerne vil være til stede for at modtage priserne.

Også Dansk Horror Selskab uddeler en pris, nemlig for Årets danske horrorudgivelse. Det foregår lørdag kl. 13.

Som tidligere år er der aktiviteter for børn, ligesom gysergenren igen i år får plads i programmet. Et musikalsk indslag bliver det også til. Singer/songwriter Morten Bjerregaard optræder flere gange med "Parmiddag. En fortælling om Hr. Roos - nu også i sang."

 

Hele programmet kan ses på Krimimessens hjemmeside.

 

Krimimessen arrangeres af Horsens Bibliotek.

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: