Det Danske Kriminalarkadami

 
 
 
Årets priser 2014

Palle Rosenkrantz Prisen for Årets bedste krimi går til skotskfødte Philip Kerr for "En mand uden åndedræt".Philip Kerr er kendt for Berlin Noir-bøgerne, der foregår i Tyskland lige inden, under og efter Anden Verdenskrig. Seriens ubestridte hovedperson er den hårdkogte enspænder, privatdetektiv Bernhard Gunther, der via sine sager tager læseren med ned i den gruopvækkende nazistiske undergrund såvel som helt op i toppen af det tyske nazipartis ledelse.

"En mand uden åndedræt" er 9. bog i Berlin Noir serien.

 

Harald Mogensen Prisen for Årets bedste danske krimi/spændingsroman overrækkes til Simon Pasternak for "Dødszoner".

Faste læsere af historiske kriminalromaner vil kende Pasternak fra trilogien om Danmark i de sidste 25 år af det 20. århundrede, som han har skrevet sammen med lyrikeren Christian Dorph.

Med Dødszoner har Pasternak skrevet en næsten ubærligt rå krigskrimi, der foregår i Hviderusland under Anden Verdenskrig.

De to ungdomsvenner kriminalbetjenten Heinrich og SS’eren Manfred gør begge tjeneste i lillebyen Lida. Da Manfreds mentor, SS-generalen Steiner, findes dræbt, skal Heinrich opklare sagen. Eneste vidne er en seksårig pige, der er skræmt fra vid og sans. Heinrich begynder herefter en rejse efter sandheden i en moralsk og uvejsom ødemark af sumpe, udbrændte landsbyer, massegrave, fangelejre og interne opgør.

 

Desuden tildeles debutantdiplomet til Ane Riel for "Slagteren i Liseleje", en både veloplagt og grum fortælling med udgangspunkt i en nordsjællandsk kystby.

Det Danske Kriminalakademi har tidligere uddelt debutantdiplomet til blandt andre Sissel-Jo Reid Gazan, Michael Katz Krefeldt og Anna Grue.

 

Priserne vil blive uddelt på Krimimessen i Horsens lørdag den 5. april kl. 13.00.

 
      Klik her på genveje til gode krimilinks: